Uusi työkalu visualisoi puupohjaisten tuotteiden kauppavirtoja

Euroopan metsäinstituutin (EFI) julkaisema uusi työkalu visualisoi puupohjaisten tuotteiden kauppavirtoja, auttaen tunnistamaan tärkeät tuotteet ja kauppakumppanit maittain. Helppokäyttöinen työkalu suodattaa tärkeimmät tiedot nopeasti, kertovat EFIn Jo Van Brusselen ja Janne Järvikylä, jotka ovat kehittäneet työkalun.

Työkalu luo valitun datan mukaisia interaktiivisia graafisia esityksiä. Työkalun taustalla on EFIn kauppavirtatietokanta, johon on tätä sovellusta ajatellen päivitetty vuoden 2021 puupohjaisten tuotteiden maailmanlaajuiset kauppatiedot. Grafiikan lisäksi tiimi on parantanut pdf-raporttien toimivuutta.

Visualisointityökalu on hyödyllinen niin tutkijoille kuin markkina-asiantuntijoillekin, arvioivat kehittäjät, ja kutsuvat kaikkia kaupan ja talouskehityksen välisiä suhteita seuraavia kokeilemaan kiinnostavia hakuja.

Pääset työkaluun tästä linkistä: https://tradeflows.efi.int/

Työkalu kehitettiin osana BIOSCOPE-projektia, joka rahoitettiin Euroopan Unionin ja Euroopan aluekehitysrahaston hankerahoituksella Pohjois-Karjalan maakuntaliiton kautta.

Tämän blogitekstin on kääntänyt Minna Korhonen Satu Ikosen, Janne Järvikylän ja Jo Van Brusselen tekstin pohjalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *