Green Hub
      

Haku

Green Hub

Green Hub -toimijat

Lue lisää »

Ota yhteyttä

Lue lisää »


Green Hub – buustia biotalouteen


Se nyt vaan on fiksua valjastaa tutkimus ja tieto liiketoiminnaksi!

Green Hubista lisäarvoa juuri sinun yrityksellesi

Uusia näkökulmia
Asiantuntija-apua
Ratkaisuja ja kehitysideoita
Mukaan pääsy maksutonta ja luottamuksellista

Tartu tuumasta toimeen, ja ota yhteyttä!

Mikä ihmeen Hub?

Ihmisten ja tiedon solmukohta – sitä tarkoittaa Hub. Hub on ihmisten välistä vuorovaikutusta, osaamisen ja kokemuksen yhdistelyä, verkostoitumista. Hub nopeuttaa tiedon välittymistä toimijalta toiselle. Viisas käyttää tietoa ja kokemusta hyvien päätösten tekemiseksi. Tieto on arvokasta. Ja kyllä – juuri sinut kutsumme arvokkaan tiedon ja verkostojen äärelle!

Green Hub on palvelukonsepti biotalouden ja metsäbiotalouden yrityksille. Se tarjoaa tutkimus- ja oppilaitosten osaamisen kaikenkokoisten yritysten käyttöön.

Palveluna Green Hub on yrityksille konkreettinen, ketterä, tehokas ja mikä parasta – erittäin helposti saatavilla. Mukaan pääseminen on maksutonta ja luottamuksellista.

Green Hub palveluksessasi!

Green Hub on monialaisten asiantuntijoiden ja kokeneiden konkareiden verkosto, jonka kautta löytyy ratkaisu juuri sinua ja yritystäsi askarruttaviin kysymyksiin. Green Hubin verkosto kattaa satoja biotalouden asiantuntijoita, tutkijoita, kouluttajia, opettajia ja kehittäjiä. 

Green Hubissa asioita katsotaan palveluhenkisesti ja yritysten näkökulmasta. Ota rohkeasti yhteyttä, kysymällä asiat selviävät!

Green Hubin hubbarit

Business Joensuu Oy,  Luonnonvarakeskus LUKE, Itä-Suomen yliopisto, Karelia-ammattikorkeakoulu, Metsäkeskus, Suomen ympäristökeskus SYKE, Riveria ja Euroopan Metsäinstituutti EFI.

Biotalous - muutakin kuin metsää!

Biotaloudella tarkoitetaan taloutta, joka käyttää uusiutuvia luonnonvaroja ravinnon, energian, tuotteiden, palvelujen, innovaatioiden ja teknologioiden tuottamiseen ja kehittämiseen. Biotalous kattaa mm. metsä- ja kemianteollisuuden, kalatalouden, maatalouden, elintarvike- ja lääketeollisuuden. Myös luontomatkailu on osa biotaloutta.

Kiertotalous - osa biotalouden arvoketjua

Kiertotalouden tavoitteena on säästää luonnonvaroja ja hyödyntää materiaalit tehokkaasti ja kestävästi. Kiertotaloudessa pyritään maksimoimaan tuotteiden, komponenttien ja materiaalien sekä niihin sitoutuneen arvon kiertoa taloudessa mahdollisimman pitkään. Tavoitteena on vähentää hukkaa ja jätettä. Sen lisäksi että kiertotalous säästää luonnonvaroja, se lisää myös yritysten omavaraisuutta. Cleantech, vähähiilisyys ja biotalous ovat kaikki sukua kiertotaloudelle. Myös jakamistalous on osa kiertotaloutta.

Green Hubissa on ”katto korkealla ja seinät leveällä” – älä suojatta jää empimään sitä, linkittyykö yrityksesi toiminta biotalouden arvoketjuun. Kysymällä sekin selviää!

Tuumasta toimeen!

Mitä bisnekseen liittyvää mielessäsi muhii? Kaipaatko uutta potkua biotalouden ideoille? Tarvitsetko tukea yrityksen kehityshankkeisiin? Etsikö uusia näkökulmia liiketoimintaan? Entä olisiko puolueeton kommentti yrityksen ideoihin paikallaan? Kiinnostaisiko tutkimuksellinen yhteistyö? Tuottaako työvoiman rekrytointi haasteita? Voisiko syntyvät sivuvirrat pyöräyttääkin kasvubisneksen rakennusaineiksi?

Väylä eteenpäin voi löytyä Green Hubista. Green Hubin Hubbaritiimiin saat helposti yhteyden, kun soitat tai lähetät sähköpostia. Katso Hubbareiden yhteystiedot täältä!

Hubbari ottaa kopin asiastasi ja aktivoi tarvittavat Green Hubin kattavat verkostot, jotta sinä pääset tavoitteissasi eteenpäin!

Homma etenemään!

Käytäntö on osoittanut, että joskus pelkkä tutkijan kanssa käyty keskustelu riittää ja yritys saa tarvitsemansa buustauksen ja avun. Voi käydä niinkin, että oikea aika jatkotoimiin onkin vasta jonkin ajan kuluttua. Asiaan palaaminen käy sujuvasti, kun mutkattomat yhteydet on jo luotu.

Usein yhteisen keskustelun jälkeen pakista kaivetaan viipymättä seuraavan vaiheen työkaluja. Ne voivat olla yritykselle soveltuvia rahoitusratkaisuja, liiketoiminnan kehittämisen asiantuntijapalveluita, hyötyjen hakemista tutkimushankkeista, viisauden hakemista uusista verkostoista tai vaikkapa osaavan työvoiman kouluttamiseen liittyviä palveluita. Varmaa on kuitenkin se, että yhteydenotto ja kysyminen kannattaa!

Kutsu tutkija kylään

Green Hubin kautta yritys voi kutsua myös tutkijan kylään. Veloituksetta! Kun niin päätät tehdä, tutkija voi käyttää 1-2 työpäivää luonasi käydäksenne juuri sinun yrityksesi akuutteja asioita läpi. Aikamoisen hieno mahdollisuus päästä kysymään, kuuntelemaan ja keskustelemaan asiantuntijan kanssa yrityksellesi ajankohtaisista asioista.

Green Hubin hubbarit ovat käytettävissäsi!

Ota yhteyttä!

Lue lisää »

Tutustu myös näihin

Muutakin kuin metsää

Lue lisää »

Tieto päivittää arvailut!

Lue lisää »

Verkostoituminen on se juttu

Lue lisää »