Green Hub
      

Haku

Rehtori Jukka Mönkkönen, Itä-Suomen yliopisto:

Lisää vaikuttavuutta innovaatioekosysteemien kautta

Vaikuttavuus on keskeinen osa Itä-Suomen yliopiston tutkimus- ja koulutustoimintaa. Monitieteistä yhteistyötä ja tutkimustyön vaikuttavuutta edistetään yliopiston kaikki tiedekunnat kattavalla biotalousohjelmalla, jonka tavoitteena ovat sekä tieteelliset läpimurrot että kaupalliset innovaatiot.

- Innovaatiotoiminnan ja talouskasvun tukemisessa yliopiston pitää olla aktiivinen, Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen sanoo todeten, että Suomessa ekosysteemiajattelusta puhutaan paljon, mutta konkreettisia toimintamalleja tarvitaan lisää.

"Yliopisto avoin yhteiskehittämiselle yritysten kanssa"

Itä-Suomen yliopistolla näyttöjä jo on; yliopisto on mukana jo kolmessa innovaatioekosysteemiä: koulutusosaamisen yhteistyöverkosto Global Education Park Finlandissa, terveysosaamista, tutkimusta ja elinkeinoelämää yhdistävässä KuopioHealth-innovaatioekosysteemissä sekä biotalouden Green Hubissa.

- Biotalous on tavattoman merkityksellinen Joensuun seudulle ja koko Itä-Suomelle. Yliopistolla on kokonaisuuteen paljon annettavaa metsätieteen tutkimuksesta materiaalitieteisiin ja yhteiskuntatieteisiin. Monitieteellisyys on ehdottomasti vahvuutemme.

Jotta innovaatioekosysteemit kukoistavat, toiminnan pitää Mönkkösen mukaan olla systemaattista.
- Kun yhteistyöstä saadaan systemaattista, vakiintunutta, yhä laveampaa ja monipuolisempaa, verkostot vahvistuvat ja toimijatahot oppivat entistä paremmin tuntemaan toinen toisensa. Toivon yhteistyöltä myös avoimuutta. Tiedon panttaamisen sijasta tietoa pitää jakaa, jotta yhteistyö johtaa osaamisen siirtymiseen sekä innovaatioiden, keksintöjen ja patenttien hyödyntämiseen.

Tutustu myös näihin

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Lue lisää »

Verkostoituminen on se juttu

Lue lisää »

Tutkimuksesta konkretiaan

Lue lisää »