Green Hub
      

Haku

Johtava tutkija Lauri Sikanen, Luonnonvarakeskus Luke:

Apua löytyy muissakin kuin metsäasioissa

Valtakunnallisesti palvelevalla Lukella on laaja palvelujen sortimentti suomalaisen biotalouden kestävään kehittämiseen ja uusien elinkeinojen edistämiseen. Biotalous on paljon muutakin kuin metsää, Green Hubin hubbari Lauri Sikanen muistuttaa.

Ruokaketjun toimijat ovat yksi esimerkki biotalouden yrityksistä. Ruokaketju onkin hubbari Lauri Sikasen mukaan mielenkiintoinen. Siihen liittyy myös vahva juomaklusteri, jolle Lukella on paljon annettavaa.

- Potentiaali Green Hubin asiakas voi olla myös esimerkiksi kaivosyhtiö, joka suunnittelee käytettyjen kaivosalueiden maisemoimista. Yhtä lailla biotalouteen liittyy vaikkapa satamanosturivalmistaja, jonka koneiden käyttöalue on ilman muuta osa biotalouden arvoketjua.

Osana Green Hubia Luke on lanseerannut Kutsu tutkija kylään -kampanjan. Matalan kynnyksen kyläilykutsu on saanut hyvän vastaanoton.

- Kutsu tutkija kylään -kampanjan tavoitteina on rakentaa verkostoja, löytää tapoja tutkimustiedon käytäntöön viemiseksi, tunnistaa yritysten ongelmia ja löytää niihin ratkaisuja sekä tukea biotalouden kasvua.

Niin Lukella kuin koko hubbaritiimissä yrityksiä palvelee kovan luokan porukka.

"Tämä ryhmä ymmärtää laajoja kokonaisuuksia"

- Mukana on nuorta voimaa ja myös niitä asiantuntijoita, joilla on jo maileja mittarissa ja jotka ovat olleet todella monessa mukana. Tämä ryhmä ymmärtää laajoja kokonaisuuksia. Ja jos hubbariporukan asiantuntemus ei johonkin kysymykseen riitä, niitä tarvittaessa etsimme huippuosaamista muualta lisää.

Myös tutkijan näkökulmasta Green Hubilla on paljon annettavaa. Tutkija näkee osaamisensa konkretisoituvan liiketoiminnan hyödyksi. Matkalla maailmankuvakin voi avartua.
- Näin kävi itsellenikin, kun tutustuin tarkemmin Kiteen seutuun. Tiesin sieltä entuudestaan muutamiakin toimijoita, mutta vasta nyt itselleni konkretisoitui se, miten mieletön kierto- ja biotalouden sektori Kiteen seudulla onkaan!

Tutustu myös näihin

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Lue lisää »

Verkostoituminen on se juttu

Lue lisää »

Green Hub -toimijat

Lue lisää »