Green Hub
      

Haku

Elinkeinopäällikkö Leena Leskinen, Suomen metsäkeskus:

Tieto ruokkii liiketoimintaa

Metsäkeskuksen yritysneuvojat kontaktoivat vuosittain valtakunnallisesti noin 800 yritystä. Green Hubissa Metsäkeskus kannustaa metsäalan yrityksiä verkostoitumaan biotalouden muihinkin asiantuntijaorganisaatioihin entistä hanakammin.

Metsäkeskus johtaa vuosittain kymmeniä hankkeita, joissa kehitetään elinkeinotoimintaa ja uusia palveluja metsä- ja puualan, metsänomistajien ja suomalaisen yhteiskunnan hyödyksi. Metsäkeskus kouluttaa myös metsäammattilaisia metsän- ja luonnonhoidon, metsälainsäädännön ja metsätalouden osaajiksi.

Green Hubissa Metsäkeskus on mukana ´sisäänheittäjän roolissa´, sanoo Metsäkeskuksen itäisen palvelualueen elinkeinopäällikkö Leena Leskinen.

- Metsäpalveluyrityksiä, korjuufirmoja, luontomatkailun ja luonnontuotealan yrityksiä – oman yritysasiakkuusohjelmamme piirissä on monia toimijoita. Oma neuvontamme kattaa paljon. Tulee kuitenkin tilanteita, joissa yritykset tarvitsevat muita kehittämispalveluja. Silloin ohjaamme yrityksiä eteenpäin, Green Hub on tässä hyvä kanava.

Millaisia metsään liittyviä kysymyksiä hubbarien pohdittavaksi sitten on päätynyt?

- Sivuainevirtojen jatkojalostus pohdituttaa – mihin esimerkiksi voi käyttää purua ja kuorta, johon on sekoittunut teräketjuöljyä ja soraa. Luontomatkailuyrittäjä puolestaan on tarvinnut erityisosaamista sähköiseen markkinointiin. Kysymykset voivat liittyä myös vaikka sukupolvenvaihdoksiin tai liiketoimintasuunnitelman päivittämiseen.

Tutkimustiedon linkittyminen entistä paremmin käytännön haasteisiin on Leskisen mukaan keskeinen tavoite.

"Meidän intressissämme on edistää avoimen datan hyödyntämistä"

- Mitä paremmin tieto ja tiedon hyödyntämisen konkreettiset mahdollisuudet ovat metsä- ja luontoalan yrittäjien tiedossa, sitä paremmin metsään liittyvä elinkeinotoiminta etenee. Meidän intressissämme on esimerkiksi edistää avoimen datan hyödyntämistä. Avoimesta datasta kaupalliset toimivat voivat tehdä myytäviä sovelluksia.

Tutustu myös näihin

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Lue lisää »

Muutakin kuin metsää

Lue lisää »

Green Hub -toimijat

Lue lisää »